معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به عملکرد مطلوب صنعت انتقال نفت گفت: تا پایان سال جاری حدود هزار و صد کیلومتر خط لوله به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، مهندس جلیل سالاری صبح امروز (سهشنبه، ۲۲ خرداد) در نشست با اصحاب رسانه در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، طی ارائه گزارشی کامل از عملکرد حوزه های صنعت پالایش، صنعت انتقال و پخش در دولت سیزدهم گفت: در این دولت ریلگذاری در صنعت نفت اتفاق افتاده است، از زمان شروع فعالیت در حوزه پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با چالشهایی مواجه بودیم که نیاز بود ریلگذاری پرقدرت صورت بگیرد.
سالاری با بیان اینکه علی رغم افزایش روزافزون مصرف تلاش شد تا بنزین موردنیاز کشور تأمین شود گفت: در صنعت انتقال نفت علی رغم تعرضات به شبکه خطوط لوله با توجه به تفاوت و اختلاف قیمتی سوخت با کشورهای همسایه، در انتقال فرآورده های نفتی به مبادی مصرف کار بزرگی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه حتی در پیک مصرف سوخت بدون چالش و بی وقفه و بصورت مستمر فرآیند انتقال فرآورده های نفتی انجام شد، توضیح داد: با توجه به اختلاف قیمتی فرآورده های نفتی با کشورهای همسایه، تعرضات زیادی به خطوط لوله کشور صورت گرفت؛ اما با تلاش شبانهروزی همکارانمان هیچ کمبودی در تأمین و تحویل سوخت کشور وجود نداشت. این اقدام مرهون زحمات و تلاش ها شبانه روزی عزیزان در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است.
سالاری همچنین به پروژه های توسعه خطوط لوله اشاره کرد و گفت: حدود هزار و ۱۰۰ کیلومتر خط لوله نیز امسال به بهرهبرداری میرسد که روند عرضه و دسترسی به فرآورده در کشور را به میزان قابل ملاحظهای تسهیل می کند.
سالاری در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: مدیریت مصرف سوخت موضوع بسیار مهمی است، در این راستا هدف گذاری شده است تا بواسطه ۹ اقدام حدود ده میلیون لیتر فرآورده نفتی کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: کیفیسازی فرآورده را در دستور کار قرار دادیم و امروز بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد فرآورده تولیدی در کشور با استاندارد یورو ۴ و ۵ تولید میشود، همچنین برای نخستین بار در کشور دانش فنی طرحهای ارتقای کیفی نفتکوره را در کشور بومیسازی و از طریق شرکتهای دانشبنیان داخلی و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، اجرای این طرحها را در واحدهای پالایشی بهدقت رصد و پیگیری کردیم.
وی افزود: مصرف بنزین کشور 3برابر استاندارد جهانی است و اگر 10 درصد مصرف بنزین کاهش یابد امکان صادرات این سوخت فراهم میشود که درآمد قابلتوجهی برای کشور خواهد داشت.