عملیات اکسپوز سازی مرکز انتقال نفت خام که با هدف حفاظت از محیط زیست به مرحلۀ اجرا در آمده تا کنون 92 درصد پیشرفت داشته است.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران – منطقه تهران، عادل غلامی کارشناس برنامه ریزی و هماهنگی تعمیرات در حاشیۀ جلسه رفع موانع اکسپوزسازی در مرکز انتقال نفت خام، پروژه مذکور را عملیاتی بی وقفه و بدون توقف در انتقال پایدار مواد نفتی و فرآورده ها نامید و روکار ساختن و کانالیزه کردن مسیرهای این تأسیسات را دلیلی مهم برای اجتناب از خوردگی ناشی از مدفون بودن در خاک دانست.
وی گفت: اکسپوز سازی خطوط متصل به مخازن سوخت و اسلوپ از جمله مواردی بودند که با این اقدام احتمال وجود نشتیِ غیر قابل رویت را به حد صفر می رساند .
وی افزود: با توجه به اهمیت این عملیات، جلسه ای با حضور معاون فنی و واحدهای مرتبط برگزار شد تا با پایش وضعیت، میزان پیشرفت و بررسی موانع، مشکلات موجود مرتفع شود و هر چه زودتر این پروژه به اتمام برسد.
وی اضافه کرد: در این نشست دربارۀ چگونگی عبور برخی از خطوط، جانمایی محل پنل ها، خیابان های جدیدالاحداث و اولویت بندی فعالیت ها تبادل نظر شد و در ادامه با مشخص نمودن و تقسیم امور باقی مانده بین واحدها و تخصیص زمان، بر تسریع در روند کار تأکید شد.
غلامی اظهار کرد: اکسپوز ( Expose ) و رو کار کردن لوله هایی که سالها از مدفون ساختن آنها در دل خاک می گذرد، اگر چه کاری بس دشوار و طاقت فرساست اما از جهات مختلف بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: نخست آنکه با نمایان سازی منیفولد و لوله ها نظارت بر آنها سهل الوصول تر خواهد بود و در صورت هر گونه نشتی، اقدامات لازم برای رفع آن بسیار سریع اجرا می شود. دوم اینکه لوله ها بر اثر رطوبت خاک دچار فرسایش و خوردگی نمی شوند.
وی پیشگیری از خوردگی خطوط و نشتی خارجی به علت قدمت طولانی را از اهداف اجرای این طرح دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه اغلب لوله کشی های منیفولد این مرکز به صورت داخل زمینی فعالیت داشته و لوله های آن نیز از قدمتی چند دهه ای برخوردار بودند، روکارنمائی آن بسیار حائز اهمیت قلمداد می شد .
کارشناس برنامه ریزی و هماهنگی تعمیرات منطقه تهران، این اَبَر پروژه را در راستای صیانت از محیط زیست، پایش مستمر خطوط، شناسائی نشتی های احتمالی و همچنین اصلاح، تعمیرات و نوسازی منیفولدها بسیار حائز اهمیت ذکر کرد که با توجه به وجود موانع پیش رو در برخی از مسیرها، تغییراتی در جهت استاندارد سازی و بهینه ساختن خطوط انجام پذیرفت .
آدرس : خیابان سپهبد قرنی نرسیده به سپند شماره 188 تلفن : 61630060 پست الکترونیک : news@ioptc.ir ioptc@iran.gov.ir