مدیر منطقه اصفهان در تشریح اقدامات و فعالیت های ده ماه گذشته این منطقه گفت: بر اساس رسالت شرکت مبنی بر انتقال پایدار و ایمن فرآورده های نفتی، منطقه اصفهان در سال 1402 با تلاش و کوشش کارکنان خود بیش از 23 میلیارد و242 میلیون لیتر نفت خام از میادین نفت و گاز آغاجاری دریافت کرده که از مجموع این حجم از نفت خام حدود 17 میلیارد و 118 میلیون لیتر سهم شرکت پالایش نفت اصفهان و مقدار حدود 5 میلیارد و 674 میلیون لیتر به منطقه ری ارسال شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نغت-منطقه اصفهان، قدرت سربازی در خصوص معرفی منطقه تصریح کرد: منطقه اصفهان یکی از مناطق 12گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران معروف به خط لوله مارون_اصفهان است که وظیفه نگهداری و بهره برداری از خط لوله مهم و استراتژیک انتقال نفت خام از منطقه نفتی آغاجاری به اصفهان را بر عهده دارد. این خط لوله به دلیل عبور از ارتفاعات صعب العبور رشته کوه زاگرس و گذر از رودخانه های متعدد و دریاچه دو سد عظیم کارون سه و چهار، بعد از آلاسکا به عنوان دومین خط لوله سخت گذر انتقال نفت خام در دنیا به شمار می رود. علاوه بر آن این منطقه دارای 7 رشته خط لوله انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی است که وظیفه حمل و انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی تولیدی پالایشگاه اصفهان و بندرعباس را به مبادی مصرف از جمله فرودگاه شهید بهشتی و پایگاه هشتم شکاری عهده دار می باشد. این منطقه از ابتدای سال تاکنون حدود 5 میلیارد و180 میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی را به مبادی مصرف انتقال داده است.
سربازی افزود: به منظور تداوم انتقال ایمن و پایدار نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق شبکه گسترده خطوط لوله حوزه استحفاظی منطقه با تکیه بر توانمندی نیروهای متعهد، متخصص و کارآمد، پروژه های فنی و عملیاتی متعددی برنامه ریزی و اجرا شد که از جمله شاخص ترین آنها می توان به نصب و راه اندازی توربین مارس در مرکز انتقال نفت مارون 5، ایمن سازی خط لوله 30 اینچ نفت خام با شیب 60 درجه و انجام پیگرانی هوشمند اشاره کرد.
- عملیات ایمن سازی خط لوله در شیب 60 درجه
وی گفت: عملیات ایمن سازی خط لوله 30 اینچ نفت خام مارون اصفهان در کیلومتر 203 در شرایط سخت جغرافیایی و شیب بسیار زیاد و همچنین نزدیک و مشرف بودن به دریاچه سد کارون 4 با تلاش تمامی کارکنان فنی و ستادی منطقه با موفقیت انجام شد.
سربازی در این باره اضافه کرد: برنامه ریزی این عملیات به خاطر آسیب دیدگی لوله در نقطه 203 بر اثر حادثه سقوط سنگ و فرورفتگی لوله در سال گذشته که درآن زمان با توجه به شرایط اقلیمی به صورت مقطعی نسبت به ایمن سازی این نقطه با نصب یک جفت نیم لوله اقدام شده بود، انجام شد.
وی بیان کرد: اجرای این عملیات با حضور تیم های فنی و عملیاتی شامل، تعمیرات خط، ترابری، خوردگی، HSE، عملیات با چالش های خاصی روبرو بود زیرا این قسمت از لوله مشرف به دریاچه سد کارون 4 در استان چهارمحال و بختیاری بود و تهدید جدی برای مسائل زیست محیطی و آلودگی دریاچه را داشت و ما می بایست تمامی تمهیدات لازم در خصوص جلوگیری از هر گونه آلودگی را در دستور کار قرار می دادیم.
- نصب و راه اندازی توربین مارس در مارون 5
مدیر منطقه به عملیات نصب و راه اندازی توربین مارس در مارون پنج اشاره کرد و گفت: پروژه انتقال و نصب توربین مورد نظر به همراه وسایل جانبی آن از حدود 4 سال پیش با هدف افزایش پایداری مرکز و الحاق توربین پشتیبانی به سه دستگاه توربوپمپ سولزر موجود در دستور کار واحد مکانیک قرار گرفت که از مرکز انتقال نفت تنگ فنی منطقه لرستان به این مرکز انتقال داده شد.
وی گفت: از جمله فعالیت های شاخص و منحصر به فرد در فرآیند راه اندازی توربین مارس، می توان به تفکیک مسیر تغذیه گاز Ignition از گاز مصرفی توربین با اجرای پایپینگ مستقل و نصب رگولاتور، عیب یابی و تشخیص گرفتگی در مسیر سوخت پایش ها با ابداع یک روش خلاقانه با استفاده از فشار گاز تغذیه خود توربین، ثبت اطلاعات و داده های اصلی توربین روی رکوردهای دیجیتال به صورت مستمر، تنظیمات میدانی Loader Valve بر اساس منحنی های معرفی شده توسط کارخانه سازنده است، همچنین برای اتصال لاین گردش داخلی پمپ به هدر آن، در این پروژه برای اولین بار در سطح شرکت خطوط لوله و مخابرات اقدام به طراحی و ساخت اوریفیس اسپول کاهنده فشار(Multistage Restriction Orifice Spool) شد.
- برای نخستین بار پیگ رانی هوشمند خط 12 اینچ نفت کوره
مدیر منطقه به پروژه پیگ رانی هوشمند خط لوله 12 اینچ اصفهان ـ آبنیل به طول 43 کیلومتر اشاره کرد که برای نخستین بار روی این خط لوله انجام شده است.
سربازی هدف از پیگ رانی را شناسايي عيوب كه مي تواند منجر به محدوديت هايي براي خط لوله و به دنبال آن انتقال سيال درون آن شود عنوان کرد و گفت: از آنجا كه در موارد متعدد مسير خط لوله 12 اينچ دچار نشتي شده بود، بعد از پيگيري هاي صورت گرفته سرانجام در آبان ماه سال جاري پيگ راني هوشمند توسط شركت بازرسي فني ضيا انجام شد.
وی ادامه داد: براي انجام عمليات پيگ راني هوشمند بايد شرايط مورد نياز فراهم شود كه ابتدا مگنت گذاري در مسير خط لوله و سپس عمليات پيگراني به ترتيب با پيگ هاي تميز كننده، درجه بندي (Gauging)، كاليپر(Caliper) ، مگنت(Magnet Brush) و نشت شار مغناطیسی (MFL) مي باشد.
مدیر منطقه اضافه کرد: نتایج پیگرانی هوشمند از طریق شرکت واسطه از کشور مبدا به شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان ارسال شد که در حال بررسی و اولویت گذاری در ترمیم توسط کارشناسان مربوطه می باشند.
وی در ادامه به حوزه مخابرات این منطقه اشاره کرد و گفت: باتوجه به لزوم برخورداری از ارتباط ایمن، پایدار و با ضریب اطمینان بالا در انتقال مواد نفتی و تأمین خوراک پالایشگاهها، مخابرات منطقه اصفهان با بهرهگیری از 27 ایستگاه مخابراتی شامل: (۲۱ ایستگاه از نوع رادیو و ماکس دیجیتال پر ظرفیت، 5 ایستگاه از نوع رادیو طیف گسترده و یک ایستگاه از نوع پسیو)، ۱۱ مرکز تلفن آی پی (IP- Based) و ۱۲ بیس وی اچ اف Xfin با امکان کنترل نــرمافــزاری روی بستر آی پی، وظیفه تامین بخشی از ارتباطات مخابراتی مورد نیاز صنعت نفت با ضریب اطمینان ۹99/۹۹ را در مراکز عملیاتی تحت حوزه استحفاظی و طول مسیر خطوط لوله بر عهده دارد.
سربازی از برخی عمکردهای شاخص این حوزه سخن گفت و افزود: تعمیر و بازسازی تمامی حوضچه های شهرک امیدیه توسط واحد مرکز تلفن و شبکه های کابل،تهیه نقشه های دقیق و جامع از شبکه های کابل نوری منطقه و علامت گذاری کابل ها، ارتقا شبکه اینترنت همراه اول از 2G به 4G و همچنین طراحی و اجرای شبکه وای فای خدمات اینترنت توسط واحدهای IT و انتقال جزئی از اقدامات معاونت مخابرات این منطقه محسوب می شود.
گفتنی است، منطقه اصفهان با بهره گیری از 8 مرکز انتقال نفت و 2 تأسیسات انتهایی و با استعداد قریب به 850 نفر نیروی انسانی مجرب، ظرفیت انتقال روزانه 190 میلیون لیتر مواد نفتی (معادل بیش از یک میلیون و 100 هزار بشکه) به وسیله هشت رشته خطوط لوله در اندازه های 8 تا 36 اینچ به طول حدود یک هزار و صد کیلومتر را دارد.