مدیر منطقه غرب از انتقال بیش از دو میلیارد و ۵۸۸ میلیون لیتر نفت خام و فرآوردههای نفتی خبر داد و گفت: براین اساس میزان انتقال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۵ درصدی را نشان میدهد.
ثبت رکورد انتقال بیش از ۲.۵ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در یک سال
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، نادر سلحشور در حاشیه آخرین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این رشد را حاصل تلاش بیوقفه تیمهای عملیاتی، فنی و پشتیبانی و همچنین ایمنسازی مستمر خطوط لوله حوزه استحفاظی منطقه عنوان کرد و افزود: در سال گذشته، یک میلیارد و 231 میلیون و 840 هزار و 341 لیتر نفت خام و یک میلیارد و 356 میلیون و 228 هزار و 541 لیتر فرآورده با مجموع دو میلیارد و 588 میلیون و 68 هزار و 882 لیتر، از طریق خطوط لوله 8 ،10 و 16 اینچ دریافت و به شرکت های مقصد ارسال شد.
نوروز ۱۴۰۴؛ رکورد تازه با رشد ۳۳ درصدی
سلحشور گفت: در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۷۸ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده از خطوط لوله منطقه غرب عبور کرد؛ آماری که رشد ۳۳.۷۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد.
سلحشور تصریح کرد: این موفقیت حاصل برنامهریزی دقیق، آمادگی کامل واحدهای عملیاتی و حضور دائمی کارکنان در تعطیلات بود.
سوخترسانی به نیروگاه سنندج با رشد ۵۹ درصدی
وی گفت: این منطقه با وجود تحریمهای شدید و محدودیتهای بسیار، با اتکا به توان داخلی و تلاش بیوقفه کارکنان خود توانست نه تنها روند انتقال نفت خام و فرآوردهها را حفظ و حتی افزایش دهد؛ بلکه در فصل سرد سال، سوخت مورد نیاز نیروگاههای استان کردستان را بدون وقفه تأمین کند.
وی با اشاره به اهمیت تأمین سوخت جایگزین نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج از رشد قابل توجه انتقال نفت خام و فرآوردهها و نقش حیاتی منطقه در تأمین سوخت زمستانی نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج خبر داد و گفت: در سال گذشته، بیش از 328 میلیون لیتر نفت گاز به این نیروگاه ارسال شد،که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵9درصد افزایش داشته است.
مدیر منطقه غرب از تامین و انتقال به موقع سوخت به این نیروگاه به عنوان یکی از اقدامات کلیدی و استراتژیک منطقه نام برد و خاطر نشان کرد: نیروگاه در فصل زمستان بهدلیل افت فشار و محدودیت گاز با توقف تولید برق مواجه بود. در دوره اوج سرمای زمستان، منطقه غرب با بسیج امکانات و ایجاد مسیرهای انتقال پایدار، توانست بهموقع سوخت مایع (نفتگاز) را به مخازن این نیروگاه منتقل کند و مانع از بروز بحران در تأمین برق استان کرد.
سلحشور ادامه داد: این تجربه موفق، نشان داد که نقش شرکت خطوط لوله انتقال مواد نفتی در تامین انرژی کشور تنها به انتقال فرآورده محدود نمیشود، بلکه مستقیماً در پایداری تولید برق و مدیریت بحرانهای فصلی نیز دخیل است.
پایداری کامل خطوط؛ بدون نشتی یا پارگی
وی با تأکید بر ایمن بودن کامل خطوط لوله انتقال مواد نفتی حوزه استحفاظی در سال گذشته گفت: هیچگونه نشتی یا پارگی ناشی از خوردگی یا پوسیدگی در منطقه غرب گزارش نشد که این دستاورد نتیجه عملکرد مطلوب سامانههای ایمنی، نظارت مستمر، اجرای پروژههای ایمنسازی و جلوگیری از تجاوز به حریم خطوط لوله انتقال و همچنین تلاش های شبانه روزی نیروهای فنی- عملیاتی- مخابراتی و ستادی است.
پروژههای در دست اقدام منطقه از ایمنسازی خطوط تا توسعه زیرساختها
مدیر منطقه غرب در ادامه به بخشی از مهمترین پروژههای در دست اقدام اشاره کرد و گفت: احداث نیروگاه خورشیدی در محل احداث ساختمان اداری جدید مرکز منطقه در لیست پروژههای اولویتدار است.
سلحشور افزود: بر اساس دادههای موجود توان این نیروگاه ۲۵۰ کیلووات است و رقم تخصیص داده شده به این پروژه ۳۰۵ میلیارد ریال میباشد.
وی با اشاره به پروژههای عمرانی، عملیاتی و فنی در حال اجرا اظهار کرد: از جمله پروژههای مهم در دست اقدام، میتوان به تعویض و تعمیق 500 متر از خط لوله ۱۶ اینچ انتقال نفت خام و فرآورده برداسپی-کرمانشاه اشاره کرد که این بخش از خط با هدف افزایش ضریب ایمنی خط در تقاطع با رودخانه سیمره در حال انجام است و به زودی با اجرای عملیات قطع و وصل، به بهره برداری می رسد.