معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به راه اندازی خطوط جدید از توسعه ظرفیت انتقال مواد نفتی در دولت چهاردهم خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، مهندس محمد صادق عظیمی فر در نشست خبری سومین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی(۲۰ اردیبهشت ماه) به ناترازی چندجانبه در حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: ناترازی برق، گاز و حتی آب نیز فشار مضاعفی بر روی صنعت پالایش وارد کرده است و باید این صنعت جبران کننده چالش پیش رو باشد.
عظیمی فر با اشاره به میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها تصریح کرد: افزایش مصرف سوخت مایع نیروگاه ها در ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل ۱۸۰ درصد بوده است.
عظیمی فر تصریح کرد: در ابتدای دولت چهاردهم در راستای مدیریت ناترازی سوخت افزایش تولید در اولویت قرار گرفت. بنابراین تولید نفت گاز به بیش از هشت میلیون لیتر و تولیدات کیفی بنزین نیز به هفت میلیون لیتر رسیده است.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش براساس آمار وزارت نیرو در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ ، بالغ بر حدود ۴۰ درصد به سوخت تحویلی به نیروگاه ها افزایش یافتهاست.
وی در خصوص توسعه ظرفیت انتقال به موازات افزایش تولید پالایشی در کشور افزود: در ابتدای شروع به کار و زمانی که دولت چهاردهم تحویل گرفته شد، در سال ۱۴۰۳ برای افزایش توان انتقال بهره برداری از خط لوله جدید بندر عباس- رفسنجان به طول ۴۶۰ کیلومتر با همکاری شرکت های ملی مهندسی ساختمان نفت ایران و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران توان و ظرفیت انتقال بهبود پیدا کند و که این امر از تردد قریب به سه هزار نفتکش جاده ای ممانعت می کند.
به گفته عظیمی فر تا پایان سال جاری هزارکیلومتر به طول خطوط لوله امتداد پیدا می کند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در پایان ضمن قدردانی از فعالیت های شبانه روزی صورت گرفته در این صنعت، تاکید کرد: گمنام تربن مجموعه در وزارت نفت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که به صورت شبانه روزی تلاش می کنند.