مدیر منطقه اصفهان در تشریح اقدامات و فعالیت های یکسال گذشته این منطقه گفت: در سالی که گذشت به منظور تداوم انتقال ایمن و پایدار نفت خام و فرآورده های نفتی از طریق شبکه گسترده خطوط لوله حوزه استحفاظی منطقه با تکیه بر توانمندی نیروهای متعهد و کارآمد، پروژه های فنی و عملیاتی متعددی برنامه ریزی و اجرا شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، محمدحسن بگی به بخشی از اقدامات انجام شده از خرداد ماه سال 1403 تاکنون در دولت چهاردهم که بعضی از آنها در دست اجرا هستند اشاره کرد و افزود: انتقال ایمن و پایدار هدف اصلی این شرکت است که به منظور تحقق این هدف ما پیشگیری را بر درمان سرلوحه قرار داده ایم به نحوی که مقاومسازی نقاط بحرانی خط لوله انتقال نفت خام مارون در ۱۱ نقطه از کیلومتر 9 الی 16+500 با هزینه نزدیک به ۴ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد، همچنین ایمنسازی مسیر خط لوله مارون از طریق ساخت کانال سنگی و تکمیل گابیون با هزینهای بیش از ۳۴ میلیارد ریال انجام شده است.
مدیر منطقه به ارزیابی خوردگی و اهمیت آن اشاره کرد و در این باره گفت: پوشش خطوط لوله انتقال علاوه بر اینکه انتقال ایمن را پایدار می سازد و با توجه به حفاظت لوله از خوردگی خارجی و پیشگیری از هر گونه نشتی عامل مهمی در حفاظت از محیط زیست به شمار می رود، ارزیابی خوردگی در دستور کار قرار گرفت و در مراکز انتقال نفت مارون با روش R-SCAN با هزینهای نزدیک به۱۲ میلیارد ریال آغاز شده است.
بگی بیان کرد: نصب توربین مارس در مرکز انتقال نفت مارون ۲ با هزینهای بالغ بر ۷ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۴۷ درصد در حال انجام است. این توربین دومین توربین مارس منطقه اصفهان می باشد که با قدرت 9 هزار اسب بخار و 40 تن وزن از نوع توربین های نیمه سنگین به شمار می آید.
به گفته مدیر منطقه ساخت گیربکس توربین سولار سنتار مرکز انتقال نفت مارون ۳ بنا به ضرورت عملیاتی و ساعت کارکرد بالای توربین های سولزر و اطمینان از آماده بکار بودن توربین سولار در مواقع اضطراری با هزینهای معادل ۳۵ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی با نظارت واحد مکانیک در دست اجرا میباشد.
بگی ادامه داد: اورهال مخزن اصلی مرکز انتقال نفت مارون ۶ با هزینه بیش از ۵۰ میلیارد ریال برنامهریزی شد که در بهمن ماه ۱۴۰۳ تجویل موقت شده است. همچنین تعمیرات اساسی الکتروموتور شش کیلو ولت ضد انفجار مرکز انتقال نفت مارون هفت با هزینه نزدیک به ۱۹ میلیارد ریال دارای پیشرفت فیزیکی۸۰ درصد است.
وی به اجرای پروژه حفاظت الکترونیک مرکز انتقال نفت مارون چهار با هزینه بیش از ۱۰۷ میلیارد ریال و سرویس و تعویض روغن ترانسفورماتور پست فشار قوی مرکز انتقال نفت مارون هفت با هزینه بیش از۵۲ میلیارد ریال با پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد اشاره کرد، همچنین گفت: تعمیرات اساسی خودروهای سنگین و سبک با هزینهای نزدیک به۲۷ میلیارد ریال که تمامی مراحل آن انجام شده است جز پروژه های این منطقه به شمار می آید.
مدیر منطقه در پایان ضمن تشکر از تلاش و همدلی تمامی کارکنان این منطقه که برای سرافرازی کشور و مردم شبانه روز تلاش می کنند بیان داشت: با توجه به اهمیت، استراتژیک بودن و گستردگی این منطقه پروژههای عمرانی، تعمیراتی و ایمنی مورد نیاز تعریف شده اند که امیدواریم همچون گذشته با حمایت و همکاری مدیر عامل محترم بر اساس الویت بندی بودجه مورد نیاز تامین شود.
گفتنی است، منطقه اصفهان یکی از مناطق 12گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که وظیفه نگهداری و بهره برداری از خط لوله مهم و استراتژیک انتقال نفت خام را بر عهده دارد. این خط لوله به دلیل عبور از ارتفاعات صعب العبور رشته کوه های زاگرس و دریاچه دو سد بزرگ کارون سه و چهار و گذر از رودخانه های متعدد بعد از آلاسکا به عنوان دومین خط لوله سخت گذر انتقال نفت خام در دنیا به شمار می رود. حوزه فعالیت این منطقه در دو بخش انتقال مواد و مخابرات صنعتی است و گستره جغرافیایی آن شامل سه استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان می باشد. منطقه اصفهان با بهره گیری از 8 مرکز انتقال نفت و 2 تأسیسات انتهایی و با استعداد قریب به 850 نفر نیروی انسانی مجرب، ظرفیت انتقال روزانه 190 میلیون لیتر مواد نفتی (معادل بیش از یک میلیون و 100 هزار بشکه) به وسیله هشت رشته خطوط لوله در اندازه های8 تا 36 اینچ به طول حدود یک هزار و صد کیلومتر را دارد.