وزیر نفت به احداث و بهرهبرداری از یک هزار کیلومتر خط لوله جدید فرآوردههای نفتی تا پایان سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی تبریز – ارومیه و بندرعباس – سیرجان از جمله این طرحها است که امسال به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به نقل از شانا، جواد اوجی امروز (چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سه طرح مهم نفتی در استان آذربایجانشرقی آماده بهرهبرداری است، بیان کرد: این سه پروژه شامل خط لوله ۲۲۲ کیلومتری انتقال فرآوردههای نفتی از تبریز به ارومیه، پروژه کیفیسازی نفتگاز پالایشگاه تبریز و واحد بازیافت گوگرد این مجموعه پالایشی است.
اوجی با بیان اینکه خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی تبریز_خوی_ارومیه به طول ۲۲۲ کیلومتر آماده بهرهبرداری است، ادامه داد: با این خط لوله میتوان انواع فرآورده نفتی مانند بنزین، نفتگاز، نفت کوره و … را انتقال دهیم و مانع تردد نفتکشهای جادهپیما در آن منطقه شویم.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه احداث این خط لوله اقدامی بزرگی بوده است، گفت: سرمایهگذاری انجامشده برای اجرای این طرح، بیش از یک هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی به احداث و بهرهبرداری از یک هزار کیلومتر خط لوله جدید فرآوردههای نفتی تا پایان سال ۱۴۰۳ از پالایشگاههای کشور به مبادی مصرف مانند نیروگاهها، صنایع، انبارهای پخش فرآوردههای نفتی و … اشاره کرد و افزود: خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی تبریز_ارومیه جزو همین خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی خواهد بود، خط بعدی نیز خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی بندرعباس – رفسنجان – سیرجان است که به بهرهبرداری خواهد رسید.
اوجی با اشاره به اینکه اکنون روزانه ۱۶ تا ۱۷ هزار نفتکش جادهپیما در کشور برای انتقال فرآوردههای نفتی تردد میکنند، ادامه داد: مزیت بهرهبرداری از این خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی، کاهش تردد نفتکشهای جادهپیما، کاهش تصادفهای جادهای، بهبود کیفیت شاخص آلودگی هوا، کاهش هزینههای سوخت نفتکشهای جادهپیما و استهلاک جادهها خواهد بود.