منطقه جنوب شرق با ارسال نزدیک به 16 میلیارد لیتر انواع فرآوردههای نفتی به 4 استان کشور کارنامه موفقی را در سال 1401 به ثبت رساند.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، مدیر منطقه جنوب شرق در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت،گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به عملکرد منطقه در ایفای رسالت اصلی خود در انتقال فرآوردههای نفتی، گفت: این اقدامات در مجموع منجر به خلق دستاوردی به اندازه حجم انتقال 15 میلیارد و 963 میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی شامل؛ بنزینسوپر، بنزینمعمولی، نفتسفید و نفتگاز و تأمین سوخت 4 استان کشور طی سال گذشته شد.
محمد قربانیپور افزود: این منطقه تأمین سوخت سه نیروگاه ترکیبی کرمان، نیروگاه یزد و شیرکوه یزد را نیز به عهده دارد و در آیندهای نزدیک با اتصال نیروگاه چادرملو با عنوان "سرو" به خط لوله 16 اینچ انتقال فرآوردههای نفتی، حجم سوخترسانی به نیروگاههای متصل به خطوط منطقه جنوب شرق کشور افزایش نیز مییابد و با انتقال بیش از نیم میلیارد لیتر انواع فراوردههای نفتی به این نیروگاهها در سال گذشته در پیشگیری از قطعی برق به عنوان یکی از مهمترین حاملهای انرژی کشور نقش ایفا کرد.
اجرای اقدامات لازم برای تامین سوخت استان های مرکزی و شمالی کشور
وی با بیان این مطلب اضافه کرد: در سال گذشته علاوه بر حجم ارسال فرآورده ذکر شده به مخازن انبار نفت در مراکز انتقال نفت رفسنجان، یزد، نائین و اصفهان و تأسیسات نفتی سیرجان و انتهایی شهید سلیمانی کرمان، مازاد میزان ذخیره، طبق برنامهریزی کنترل مرکزی ستاد از طریق خطوط واقع در حوزه استحفاظی منطقه که شامل خطوط لوله 16 و 20 اینچ رفسنجان-یزد-نائین-کاشان، خطوط لوله 14 اینچ رفسنجان-کرمان و خطوط 26 اینچ بندرعباس-رفسنجان به انبارهای شرکت پخش در شهرهای کرمان، رفسنجان، یزد، نائین و اصفهان انتقال داده شد تا هموطنان برای تأمین سوخت مورد نیاز خود در استانهای مرکزی و شمالی کشور با مشکل مواجه نشوند.
این مقام مسؤول نگهداری و تعمیرات اتفاقی تجهیزات حیاتی انتقال خطوط را یکی از اولویتهای همیشگی منطقه دانست و به طرحهای توسعه اجرا شده و یا در دست اقدام منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: در سال گذشته پروژه خط 20 اینچ انتقال فرآوردههای نفتی نائین-کاشان-ری، راهاندازی و تحویل موقت شد و به میزان 105 کیلومتر حوزه استحفاظی منطقه گسترش پیدا کرد.
صرفه جویی ریالی در اجرای پروژه های منطقه
قربانیپور در ادامه به پروژههای سال گذشته که صرفهجویی قابلتوجهی به همراه داشت اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال برای شنریزی در عملیات تسطیح و اصلاح تاج مسیر خط انتقال فرآوردههای نفتی یزد-نائین، طی رایزنیهای صورت گرفته با معدنهای شن و ماسه همجوار خط این عملیات بدون هیچگونه هزینهای انجام گرفت.
این مقام مسؤول ادامه داد: همچنین با خازنگذاری بر روی فیدرهای الکتروموتورهای فشار متوسط 6 کیلوولت خط 20 اینچ مرکز انتقال نفت رفسنجان، ضریب توان این مرکز بهبود یافت و با این اقدامات و پایش صورتحساب برق این مرکز و خرید و تهیه تمامی تجهیزات موردنیاز این عملیات از منابع و امکانات موجود شرکت، منجر به صرفهجویی در خرید تجهیزات جدید و حذف هزینه راکتیو از صورتحساب برق منطقه شد و این اقدام صرفهجویی ریالی قابل توجهی به همراه داشت.
وی دومین اقدام در زمینه حفظ و نگهداشت سرمایههای شرکت را تعمیر سنسورهای لرزش الکتروپمپهای خط 20 اینچ مراکز انتقال نفت منطقه عنوان کرد و گفت: با توجه به قیمت بسیار بالای تجهیز مذکور و وجود تحریم و مشکلات تهیه این قطعات، با انجام این تعمیرات علاوه بر صرفهجویی اقتصادی به میزان 800 میلیون ریال از آسیب به الکتروپمپها به عنوان قلب تپنده انتقال پایدار فرآوردههای نفتی جلوگیری شد.
مدیر منطقه در مورد سومین اقدام که منجر به صرفهجویی شد نیز گفت: با طراحی و ساخت دستگاه پایش و نمایش فشار خط انتقال فرآوردههای نفتی بر روی دستگاه ثبت اطلاعات در مرکز انتقال نفت رفسنجان که در مسافتی به متراژ تقریبی 1 کیلومتر از محل مورد نظر صورت میگیرد، دیگر نیاز به حفر کانال و کابلاندازی نیست و اجرای این طرح صرفهجویی ۵۰۰ میلیون ریالی برای شرکت در برداشت.
قربانیپور در پایان با بیان اینکه همکاران منطقه در بخشهای فنی و عملیاتی مشغول انجام وظیفه هستند تا ضمن تداوم روند انتقال از توقف ناخواسته پیشگیری شود، عنوان کرد: این امر خود مستلزم آماده به کار نگهداشتن تجهیزات و انجام تعمیرات پیشگیرانه و رصد و پایش دائمی مسیر خطوط انتقال در طول سال است که مرتب انجام میشود.
گفتنی است حوزه استحفاظی منطقه بالغ بر یک هزار و 600 کیلومتر است و فرآوردههای نفتی از طریق 3 مرکز انتقال نفت و 8 تأسیسات نفتی به 4 استان کشور، شامل کرمان، یزد، اصفهان و تهران منتقل میشوند.